A TANDEM Online Unaloműző Kreatív Feladatkártyákat, azért fejlesztettük ki, mert gyakorló édesanyákként, pontosan tudjuk mit érzel, amikor:

  • végeláthatatlanul üldögélsz egy váróteremben, a 10 év alatti gyereke(i)ddel…
  • az utazás első pár percében megérkezik, a menetrendszerű kérdés „mikor érünk már oda?”…
  • a gyerek csak úgy „unatkozik” és nem tudja mit csináljon…

Mivel mi – anyaként – pedagógusok, kreatív tevékenységekben tapasztalattal rendelkező művészek is vagyunk, nekiláttunk megtervezni egy olyan játékot, melyet könnyen, mindenhol, percek alatt játszhattok és még fejlődni is lehet vele. 

A TANDEM Online Unaloműző Kreatív Feladatkártyák azért kapták ezt a nevet, mert egyedül nem megy… vagyis szükség van a játékokhoz egy partnerre. Leginkább egy felnőttre (anyára, apára, nagyszülőre, testvérre …) akik játékos kedvűek és segítséget is tudnak nyújtani a kártyák eléréséhez, megismeréséhez és kiválasztásához. A játék a vásárlást követően a Designhands honlapon, saját felhasználói fiókban érhetők el, folyamatosan bővülő játékkészlettel. Minden hónapban újabb és újabb feladatokat teszünk elérhetővé, hogy minél több játékból választhassatok.

A kártyák között 5-15 perces vidám feladatokat találtok, amikből unalmas perceitekben, várakozás alkalmával, vagy utazás során kipróbálhattok minél többet. A gyakorlatokhoz minimum ketten kelletek, de többen is játszhatjátok. Eszközigényük különböző, mobiltelefon, internet és néha egy-két eszköz szükséges hozzájuk. De bátorítunk benneteket, hogy találjátok fel magatokat és ne szegje kedveteket, ha valami épp nincsen kéznél azok közül, amit a feladat ír. Cseréljétek ki valamire, ami épp a közeletekben van!

A kártyák online érhetők el, letölteni, kinyomtatni nem kell őket. A megvásárolt kártyák körét folyamatosan bővítjük, vásárlás után a fiók korlátlan ideig hozzáférhető marad. A játékokat 5 évesnél idősebb gyerekeknek terveztük, de már kisebbekkel is el lehet kezdeni, mert jónéhány játékot a kicsikkel is ki lehet próbálni.

Gyere, hadd mutassam meg neked a kártyákat!

A játékokat négy kategóriába osztottuk: FIRKA – EZ+AZ – SZÓVAL – MUTATÓ 

A négy csoport, négy fontos fejlesztési területet céloz meg. Mert nem csak unaloműzőnek szánjuk játékainkat, hanem – két legyet ütve egy csapásra – kitűnő tanulási lehetőségnek is. A kisgyerekek szükségleteihez igazítva, vannak köztük a finommotorikát, emlékezetet, az információ bevésődését, gondolkodást, asszociációt, térlátást stb. fejlesztő, sőt mozgásos feladatok is.

Firka

A Firka csoportba tartozó játékokhoz, csak papírra és ceruzára van szükség. Olyan játékokat játszhattok velük, ahol minden esetben rajzolni kell. Ilyen például a„Folytasd a megkezdett rajzot” című játék. Az egyik játékos rajzol egy firkát, a másik játékos valamivel, valahogyan folytathatja. Nem kell a rajzos játékokhoz rajztudás, mert nem az a lényeg, hogy tökéletes rajzok szülessenek, hanem a tevékenység maga. Felszabadult, örömteli, kreatív kikapcsolódás a cél.

Szóval

A szóbeli játékok a beszéd és nyelvi kifejezőeszközök fejlődését segítik elő, mert beszéltető feladatokat tartalmaznak. Ilyenek például a különböző szóláncok, szókeresők. Kedvenc játékunk, a “Törpék és óriások” nevet viseli. Az egyik játékos mond egy tárgyat, mire a másiknak kisebb vagy nagyobb tárgyat kell megneveznie. Kiváló szókincsbővítő játék.

Ez+Az

Az Ez+Az játékainkhoz a környezetetekben lévő tárgyakat is használnotok kell. Ebben a csoportban sok vicces, megfigyelésen alapuló játék található. Ilyen a “Lufiemberke”, amikor az egyik játékos úgy csinál, mintha felpumpálná a másikat, majd kihúzná a dugót. A lufiemberke lassan leereszt, ezt a mozdulatsort kell eljátszani, ahogy távozik a levegő a lufiból. Másik esetben az emlékezőtehetségre támaszkodva kell felidézni tárgyak helyzetét és egymáshoz való viszonyát. Nagyon szórakoztató elfoglaltság. 

Mutató

A Mutató csoportban vannak a pantomimszerű, szerepjátszó játékok, mint az “Őrült tükör”, ami utánozza a legőrültebb mozdulatokat is, vagy a ” Szobrász” játék, amiben szobrásszá változik az egyik játékos, és vicces szobrot alakít ki a másikból, mozgatással. 

Jelenleg minden kategóriában 10 játékot találsz, ezek idővel bővülni fognak újabb feladatokkal. Ha felkeltette az érdeklődésedet a játékgyűjtemény, látogass el a Designhands honlapjára és szerezd meg! Nem fogjátok megbánni, a siker garantált! Minden megvásárolt TANDEM kártyacsomag mellé még egy játékot adunk ajándékba! Hogy mi az, nézd meg ITT !

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.